שוק העבודה המודרני הוא תחרותי במיוחד. למעשה, למנהלים מגייסים לוקח רק 7.4 שניות להחליט אם מועמד כלשהו מתאים לתפקיד או לא ולכן חשוב שיהיו לכם קורות חיים טובים.
כן, זה הכח שיש לקורות החיים שלכם ואני רוצה שיהיה לכם את הסיכוי הטוב ביותר למצוא עבודה שמתאימה לכישורים, לניסיון ולרצונות שלכם. אז אם נראה לכם שהגיע הזמן להתחיל לחפש עבודה חדשה, המדריך הזה יסביר לכם בדיוק איך כותבים קורות חיים מנצחים!
אבל קודם כל נתחיל בשאלה, מהם קורות חיים?
קורות חיים זה מסמך מקצועי, שנועד להציג בפני מעסיק פוטנציאלי את הניסיון התעסוקתי שלכם ואת היכולת שלכם לבצע את התפקיד. חשוב שקורות החיים שלכם יהיו עדכניים משום שמנהלים מגייסים מחליטים האם לראיין אתכם או לא, בהתבסס על קורות החיים שלכם. המעסיקים מסתכלים על קורות החיים שלכם ורואים דברים כמו: איפה עבדתם, מה עשיתם בתפקיד וכמה זמן. קורות חיים שכתובים היטב, הם הכרטיס שלכם לראיונות עבודה.
6 השלבים לכתיבת קורות חיים
בין אם אתם מעדכנים קורות חיים קיימים או כובתים קורות חיים חדשים לגמרי, חשוב שתאספו קצת מידע לגבי התפקיד שאתם מתכוונים לגשת אליו. אבל בכל מקרה, הנה 6 השלבים לכתיבת קורות חיים:
שלב ראשון: תבחרו תבנית
לפני שאתם מתחילים לכתוב את קורות החיים שלכם, חשוב שתבחרו תבנית קורות חיים ותרשמו רשימה של כל מקומות העבודה שהיו לכם וגם רשימה של התארים ותעודות שלכם. אם יש לכם ניסיון תעסוקתי שמתאים במיוחד לתפקיד שאתם ניגשים אליו, תרשמו אותו בנקודות כי זה משהו שנתעמק בו בהמשך.

שלב שני: תרשמו את פרטי ההתקשרות שלכם
תרשמו את שמכם המלא, כתובת המגורים, טלפון ואימייל. אם אתם לא מרגישים בנח לרשום את הכתובת המלאה שלכם, זה בסדר גמור לרשום רק עיר מגורים.
שלב שלישי: תרשמו תמצית קורות חיים
אחת הדרכים הטובות ביותר לתפוש את תשומת הלב של מעסיק פוטנציאלי, זה לרשום משפט או 2 שמתמצתים את הכישורים והיכולות שלכם. לדוגמה, אם אתם מעצבים גרפיים, אתם אולי תרצו לכתוב משהו בסגנון של:
"מעצב גרפי עם ניסיון של 10+ שנים בעיצוב ממשקים מותאמים אישית לכל לקוח".
מה שלא לרשום, זה משהו כללי כמו:
"מעצב גרפי שמחפש עבודה"
כי זה לא נותן למגייס מספיק מידע או מוטיבציה להמשיך לקרוא את קורות החיים.
שלב רביעי: הניסיון התעסוקתי שלכם
עכשיו מתחילה העבודה האמיתית של כתיבת קורות החיים שלכם. תרשמו את התפקידים הקודמים שלכם בעבודה. תזכרו לרשום את השנים שבהם עבדתם ותוסיפו גם משפט או 2 שמתארים את תחומי האחריות שהיו לכם בתפקיד. אתם יכולים גם להוסיף כמה נקודות על ההצלחות שלכם בתפקיד, כמו:
"הגדלת מספר העוקבים בטיקטוק של החברה בכ- 25% ברבעון" או "השגת חיסכון שנתי של 75,000 ₪ על ציוד משרדי על ידי ניהול משא ומתן והחלפת ספקים".
או כל דבר אחר שנראה לכם מרשים ורלוונטי לתפקיד.
המבנה הבסיסי שאתם צריכים לשמור עליו כשאתם כותבים את תיאורי התפקידים שלכם הוא:
- שם החברה
- התאריכים שעבדתם שם
- שם התפקיד שעשיתם
- 2-3 נקודות על התפקיד
- 2-3 נקודות על דברים ששיניתם או השפעתם עליהם בתפקיד
תשתדלו שקורות החיים שלכם יהיו כמה שיותר קצרים, ואם זה אפשרי שלא יהיו יותר מעמוד אחד.
טיפ: אם היו לכם בעבר תפקידים שלא מתיישרים עם הכיוון שאתם רוצים ללכת אליו, אל תכללו אותם בקורות החיים שלכם. אז אם אתם מחפשים תפקיד בהנדסת תוכנה, תקופת המלצרות שלכם בזמן הלימודים כנראה לא רלוונטית.
שלב חמישי: השכלה
אחרי שתסיימו עם הניסיון התעסוקתי שלכם, הגיע הזמן להשכלה. אמנם לאחרונה מעסיקים מתחילים להסתכל על יכולות וכישורים יותר מאשר על השכלה פורמאלית, אבל בכל זאת: ההשכלה שלכם מעידה משהו עליכם, במיוחד אם למדתם משהו בתחום שאתם ניגשים אליו!
הדרך הטובה ביותר היא להתחיל מהסוף, ככה שהדבר האחרון שלמדתם יהיה בראש הרשימה. במבנה הבסיסי של החלק של ההשכלה בקורות החיים, צריכה להראות ככה:
- שם האוניברסיטה או המכללה
- שם התואר או תחום הלימודים שלכם
- השנה שסיימתם ללמוד
- תוסיפו כל דבר מיוחד שעשיתם במסגרת הלימודים, כמו פעילויות בתחום המנהיגות או תעודות הצטיינות.
שלב שישי ואחרון: מכתב מקדים
הרבה פעמים, אנחנו מתקדמים בחיים על סמך מי שאנחנו מכירים ולא על סמך היכולות והכישורים שלנו. זה לא סוד שעוזר כשיש קומבינות.
המטרה שלכם היא שיקראו את קורות החיים שלכם, אז למה לא להשתמש באנשי הקשר שלכם שיפתחו לכם את הדלת. תכתבו מכתב מקדים של למה אתם רוצים לעבוד בחברה ותציינו בין היתר את האנשים שאתם מכירים שהם כבר עובדי החברה.
זה יראה למגייס, משהו שבשפה המקצועית נקרא "איתות יוקרה" – זה ידגיש למגייס, אתם דומים באופי, התנהגות וערכים, לאנשים אחרים שכבר עובדי החברה. ואם אתם יכולים שאחד מהמכרים שלכם יהיו אלה שיגישו עבורכם את קורות החיים מבפנים, אז בכלל זה מצויין!
לסיכום:
כשיש לנו כסף, אנחנו מרגישים תחושה של חופש וביטחון. אפשר לפרוע הלוואות, לחסוך בשביל דברים גדולים כמו חופשות וטיולים ואפשר לפרנס את משפחותינו בכבוד. המדריך הזה הוא אחלה דרך להתחיל לקחת את הצעדים הראשונים שלכם!
אם אתם מעוניינים ללמוד יותר על איך לנצח עם כסף, אני ממליץ בחום להתחיל מהספר "כסף – איך לנצח את המשחק".
תשקיעו בעצמכם עם כלים שיעזרו לכם לצמוח
ותתחילו משא חדש

הירשמו לאימון כלכלי אישי שילמד אתכם לפרוע את כל החובות, לצבור הון ולחיות את החיים שאתם רוצים!